• Kozmetikai flakonok 20 ml-1 l űrtartalomig

  Kozmetikai flakonok 20 ml-1 l űrtartalomig.

  pl.: Sampon, tusfürdő, after shave, folyékony szappan csomagolására
 • Háztartás-vegyipari flakonok 100 ml – 4,5 l űrtartalomig

  Háztartás-vegyipari flakonok 100 ml – 4,5 l űrtartalomig.

  pl.: Általános tisztítószerek, WC tisztító, vízkőoldó, fagyálló és mosószerek csomagolására
 • Agrokémiai flakonok 0,2 – 5 l űrtartalomig

  Agrokémiai flakonok 0,2 – 5 l űrtartalomig

  pl.: Tápoldatok, permetezőszerek, lombtrágyák csomagolására
 • Kannák 2-2,3- 3 és 5 l űrtartalommal

  Kannák 2-2,3- 3 és 5 l űrtartalommal

  pl.: Pí – víz, bor, szörpök, vegyszerek, vízkő- és rozsdaoldók, hűtő és ablakmosó fagyálló folyadék csomagolására

Hírek


Világgazdasági előrejelzés

Londoni elemzők: a jegybanki likviditásözön javítja a világgazdasági kilátásokat.
Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: Az euróövezeti jegybank (EKB) hosszú távú refinanszírozási művelete (LTRO) és az amerikai Federal Reserve már korábban elkezdett mennyiségi enyhítése megmentette a világgazdaságot "a potenciális leolvadástól", és e likviditásözön valószínűleg az eddig vártnál nagyobb ütemű globális fellendülést tesz lehetővé az idén, de ennek hátulütője az olajárak várható további emelkedése - jósolták hétfőn londoni pénzügyi elemzők.
 

Az egyik tekintélyes citybeli gazdasági elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) közgazdászai új negyedéves globális előrejelzésükben közölték, hogy az eddigi 2,5 százalékról 2,8 százalékra emelték a világgazdaság idei egész éves növekedésére szóló prognózisukat.
A ház a 2013-2016-ra érvényes távlati előrejelzését is javította: 3,3 százalék helyett most már 3,5 százalékos éves átlagos globális GDP-növekedéssel számol ebben az időszakban.
 
A CEBR elemzői szerint azonban ennek az élénkülésnek az árnyoldala a nyersolaj valószínűsíthető további drágulása. A ház szakértői közölték: új előrejelzésük szerint az általuk alkalmazott - a Brent, a West Texas Intermediate és a Dubai Fateh olajféleségekből összeállított - termékkosár hordónkénti átlagára 2012 egészében 107 dollár lesz.
 
Ez meredeken megemelt előrejelzés. A CEBR előző, decemberben ismertetett negyedéves világgazdasági prognózisában ugyanis az idei évre még 86 dolláros hordónkénti átlagárbecslés szerepelt ugyanerre a nyersolaj-termékkosárra.
 
A cég az olajár-előrejelzés jelentős emelését azzal a véleményével indokolta, hogy a meghatározó jegybankok által alkalmazott "pénznyomtatás" - vagyis a reálgazdaságba juttatott pótlólagos likviditástömeg - erősíti a spekulációs nyomást a nyersanyagpiacokon, emellett a gazdasági növekedés serkentése is élénkíti az olajkeresletet.
 
A CEBR hétfői előrejelzése szerint a leggyorsabban növekvő nyugati gazdaság valószínűleg az Egyesült Államok lesz, 2,2 százalékos várható idei GDP-bővüléssel.
 
A ház londoni elemzői ugyanakkor a legnagyobb felzárkózó gazdaságok növekedésének érezhető lassulását is jósolják. Prognózisuk szerint a kínai gazdaság növekedési üteme a tavalyi 9,3 százalék után 2012-ben 7,4 százalék lesz, az indiai GDP-növekedés 7,1 százalékról 6,4 százalékra lassul, az orosz gazdaság teljesítménye pedig a tavalyi 4,3 százalék helyett az idén 3,3 százalékkal növekszik.
 
A CEBR közgazdászai az euróövezet déli perifériájára mély idei recessziót jósolnak. Új előrejelzésük szerint az olasz hazai össztermék 1,2 százalékkal, a spanyol GDP-érték 1,4 százalékkal csökken az idén. Portugáliára és Görögországra a ház elemzői nem adtak számszerű prognózist, de közölték, hogy mindkét országban "komoly GDP-visszaesést" valószínűsítenek.
 
Más nagy londoni cégek az euróövezet egészében recessziót várnak 2012-re. A Fitch Ratings - a legnagyobb európai hitelminősítő - minap Londonban ismertetett idei első negyedéves átfogó előrejelzésében az eggyel korábbi globális jelentésében valószínűsített 0,4 százalékos növekedésről meredeken, 0,6 százalékponttal 0,2 százalékos visszaesésre módosította az euróövezeti gazdaságra érvényes idei teljesítménybecslését.
Az euróövezeti átlagon belül a Fitch londoni elemzői a legnagyobb mértékben az olasz gazdaságra adott prognózisukat rontották: a cég új előrejelzése szerint Olaszország hazai összterméke az idén 1,6 százalékkal csökken. A hitelminősítő eddig 0,5 százalékos idei olasz GDP-mínuszt jósolt.
 
A ház Spanyolországban 1,0 százalékos gazdasági visszaesést vár 2012-ben. A legnagyobb eurógazdaságban, Németországban a hitelminősítő új előrejelzése szerint az idén 0,7 százalékos növekedés várható; ez 0,2 százalékponttal alacsonyabb a Fitch Ratings által eddig vártnál.
A második legnagyobb valutauniós gazdaságban, Franciaországban a cég az eddigi 0,7 százalék helyett most 0,4 százalékos idei egész éves növekedést valószínűsít.
 
Forrás: MTI

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Kimév-Plasztik Kft.

H-2800 Tatabánya,

Táncsics Mihály út 1/G.

tel.: 34/316-434

fax: 34/301-592


weboldal:

www.kimev-plasztik.hu


e-mail:

kimev-plasztik<kukac>kimev-plasztik.hu

Bővült termékskálánk

 

Mosószer és öblítő csomagolására alkalmas, új flakoncsalád első tagját bocsátottuk piacra a napokban.

A piaci igényeknek megfelelően egy újabb flakoncsalád első tagját bocsátottunk piacra a napokban. Az új flakon formájában a jelenlegi csomagolási divatot követi és folyékony mosószerek, öblítőszerek illetve egyéb mosást segítő gélek csomagolására alkalmas. Jelenleg 1500 ml -es mérteben kapható a termék, de terveink szerint 2 l illetve 3 l űrtartalommal is elérhető lesz nemsokára az új forma.

Az új  termékünk neve 1,5 l Prémium flakon, hamarosan a képgalériában fotó is látható lesz róla.